logo
Jeg er cand.mag. i Historie og Pædagogik & Uddannelsesstudier. Jeg er indehaver af instagramkontoen ”Kvinde Kend Din Historie” og arbejder freelance som historiker, tv-tilrettelægger, foredragsholder og formidler.
+45 22 98 27 88
historie@gryjexen.com
Ravnsnæsvej 51, 3460 Birkerød
Søg

Om Gry Jexen

Historie på Instagram

Jeg er uddannet Historiker og har arbejdet med historieformidling de sidste 5 år. I øjeblikket arbejder jeg som freelancehistoriker, tv-tilrettelægger, skribent, formidler og foredragsholder.

Jeg står bag instagramsuccessen ”Kvinde Kend Din Historie”, som i skrivende stund har tæt på 25.000 følgere. Via instagramprofilen deler jeg historiske kvindelige forbilleder og kvindehistorie. Profilen er et bidrag til at hylde de mange kvinder der har enorm historisk betydning, men som aldrig har fået den plads de fortjener. Samtidig arbejder jeg målrettet med at rykke grænserne for hvor og hvordan historie kan formidles. Instagram er en særlig interessant platform – det korte format udfordrer mig som formidler, men jeg udfordrer samtidig mine følgere idet mine opslag ikke ’bare’ er et billede, men vigtig oplysning.

Se mere om min uddannelsesbaggrund og arbejdserfaring i min personlige tidslinje.

Se tidslinje

Min egen tidslinje

Redaktør hos Kvinde Kend Din Historie.

Vært på Podcasten ‘Kvinde Kend Din Historie’ hos Podimo
Skribent for Politiken Historie
Konsulent hos Nordisk Film
Foredragsholder

I 2018 tilrettelagde jeg i samarbejde med Liv Thomsen programrækken ”For Hundrede År Siden” til DRK. Tre programmer om livet i Danmark i 1918. Se programmerne her (link til dr.dk: https://www.dr.dk/tv/se/danmark-i-en-jazztid/liv-i-1918/for-hundrede-ar-siden-stoevletramp-og-arbejdskamp-1-3)

Det var også i efteråret 2018 at jeg startede instragramkontoen ”Kvinde Kend Din Historie” hvor jeg poster kvindelige forbilleder og formidler kvindehistorie. Kontoen har i skrivende stund op mod 15000 aktive følgere. Book foredrag her

Fra 2015-2018 arbejdede jeg som underviser og medudvikler på Arbejdermuseet. I foråret 2018 arbejdede jeg som medudvikler på museets særudstilling ”Håndens Arbejde” – om håndværkets kulturhistorie i Danmark. I den forbindelse skrev jeg specialet  ’Mesterlære – fra middelalderens håndværkerlaug til de moderne erhvervsuddannelser’ om transformationer af mesterlære som historisk pædagogisk tradition og praksisform i forbindelse med den historiske udvikling indenfor uddannelse i håndværksfagene. Min forskning kom til at danne grundlag for en væsentlig del af udstillingen. Book foredrag her

I 2015 og 2016 arbejdede jeg på DR Historie, hvor jeg dygtiggjorde mig indenfor TV-tilrettelæggelse samt behandling og brug af historisk arkivmateriale.

Sorry, the comment form is closed at this time.