logo
Jeg er cand.mag. i Historie og Pædagogik & Uddannelsesstudier. Jeg er indehaver af instagramkontoen ”Kvinde Kend Din Historie” og arbejder freelance som historiker, tv-tilrettelægger, foredragsholder og formidler.
+45 22 98 27 88
historie@gryjexen.com
Ravnsnæsvej 51, 3460 Birkerød
Search

Om Gry Jexen

Historie på Instagram

Jeg er uddannet Historiker og har arbejdet med historieformidling de sidste 6 år. Jeg er selvstændig podcast-vært, forfatter, tv-tilrettelægger, skribent, foredragsholder og så har jeg en webshop hvor jeg sælger plakater med kvinder fra Danmarkshistorien.

Mit mål er at skrive kvinderne ind i historien på en mere moderne og positiv måde. I al min formidling arbejder jeg målrettet med at rykke grænserne for hvor og hvordan historie kan formidles:

Netop nu er jeg aktuel med min bog Kvinde Kend Din Historie – spejl dig i fortiden hos Gyldendal. Bogen indeholder 50 portrætter af kvinder som har levet i Danmark i løbet af de sidste 500 år. Den er inddelt i temaer som går igen i alle menneskers liv.

Det hele begyndte med instagramprofilen ”Kvinde Kend Din Historie” i 2018.  På profilen poster jeg kvinder fra historien og sætter dem samtidig ind i deres rette historiske kontekst. I skrivende stund har profilen over 50.000 følgere.

Jeg er også vært på min podcast Kvinde Kend Din Historie (hos Podimo), hvor jeg i hvert afsnit har gæster i studiet, til at fortælle om en udvalgt kvinde og sammen giver vi hende den plads i historien hun fortjener.

På min webshop her på siden, sælger jeg plakater med kvinder fra Danmarkshistorien. Jeg har udvalgt 13 kvinder som hver repræsenterer et forskelligt tema, for at vise at kvinder har været alle steder til alle tider. Plakaten er tiltænkt børn, og forhåbentlig vækker det drømme når de kan finde forbilleder i fortiden! Du kan også købe min bog via min shop øverst på siden.

Priser:

VINDER AF: Podcastprisen 2020 i kategorien “Årets Nørderi”

Nomineret til Historiske Dages Fornyelsespris 2020 (prisen blev ikke uddelt på grund af corona)

Nomineret til Suzanne Gieses mindelegat 2019

 

 

Se mere om min uddannelsesbaggrund og arbejdserfaring i min personlige tidslinje.

Se tidslinje

Min egen tidslinje

Historiker og instagrammer: Kvinde Kend Din Historie

Vært på Podcasten ‘Kvinde Kend Din Historie’ hos Podimo
Foredragsholder

Tv-tilrettelægger og speaker på DR2 dokumentaren “Sexobjekt”

Historieformidling til børn: plakat med Kvinder fra danmarkshistorien (se shop her på siden)

Redaktør hos Kvinde Kend Din Historie.

Vært på Podcasten ‘Kvinde Kend Din Historie’ hos Podimo
Skribent for Politiken Historie
Konsulent hos Nordisk Film
Foredragsholder

I 2018 tilrettelagde jeg i samarbejde med Liv Thomsen programrækken ”For Hundrede År Siden” til DRK. Tre programmer om livet i Danmark i 1918. Se programmerne her (link til dr.dk: https://www.dr.dk/tv/se/danmark-i-en-jazztid/liv-i-1918/for-hundrede-ar-siden-stoevletramp-og-arbejdskamp-1-3)

Det var også i efteråret 2018 at jeg startede instragramkontoen ”Kvinde Kend Din Historie” hvor jeg poster kvindelige forbilleder og formidler kvindehistorie. Kontoen har i skrivende stund op mod 15000 aktive følgere. Book foredrag her

Fra 2015-2018 arbejdede jeg som underviser og medudvikler på Arbejdermuseet. I foråret 2018 arbejdede jeg som medudvikler på museets særudstilling ”Håndens Arbejde” – om håndværkets kulturhistorie i Danmark. I den forbindelse skrev jeg specialet  ’Mesterlære – fra middelalderens håndværkerlaug til de moderne erhvervsuddannelser’ om transformationer af mesterlære som historisk pædagogisk tradition og praksisform i forbindelse med den historiske udvikling indenfor uddannelse i håndværksfagene. Min forskning kom til at danne grundlag for en væsentlig del af udstillingen. Book foredrag her

I 2015 og 2016 arbejdede jeg på DR Historie, hvor jeg dygtiggjorde mig indenfor TV-tilrettelæggelse samt behandling og brug af historisk arkivmateriale.